25. syyskuuta 2011

KIERRÄTYSPAITOJEN OMPELUA

Pitäähän Pikku-isännän kaapista perus flanelli- ja kauluspaitoja löytyä! 
Ja kuinkas muutenkaan kuin perinteisissä ruutu- ja raitakuoseissa! = )

Nämä paidat olen siis tehnyt isommista kierrätyspaidoista. Käyttämällä hyväksi kaikki mahdolliset valmiit yksityiskohdat: hihansuut, nappilistat, kaulukset, rintataskut ym. paidat oli nopea ommella valmiiksi.


Tämä paita on aikuisten paidasta leikattu. Ompelin peruskauluksen tilalle pystykauluksen ja hihansuut oli myös tehtävä itse (luonnollisesti liian suuret alkuperäisessä paidassa). Kaavat leikkasin niin, että nappilista jäi valmiiksi oikealle paikalleen.


Toisen paidan leikkasin 128cm paidasta. Asettelin kaavat taas niin, että mukaan tulee mahdollisimman paljon kivoja yksityiskohtia alkuperäisestä paidasta mm. selkäpuolen laskos. Tämä oli tosi nopea tehdä koska hihat ja hihansuut kävivät suoraan tuohon tekemääni 80cm kokoon - edes hihasaumoja ei tarvinnut avata ja ommella uudelleen! Myös kauluksen ompelin suoraan vanhasta paidasta ilman mitään muokkauksia! 


Kolmas paita oli myös 128cm :stä leikattu ja yhtä nopea siis tehdä = ) Rintataskussa oli valmiiksi kiva Mikki-Hiiri brodeeraus = ) Pariksi tälle paidalle ompelin paksusta valkaisemattomasta puuvillasta perushousut. Sumea kuvanlaatu johtuu vauhdikkaasta mallista = )


2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Voi kun hienoja paitoja ja suloinen on malli :)

Maija kirjoitti...

Kiitti :) Jotenkin sopii Einon olemukseen nuo paidat niin hyvin :D