5. heinäkuuta 2013

Kurkistus Tupaan . . .

Verhojen vaihto aikaan olen yleensä innostunut muuttamaan sisustusta muutenkin pikku esineillä tms. Tänä vuonna maalaisromanttisuutta näyttää pursuavan joka tuutista - ja tykkään itsekin tuosta tyylistä tietyssä määrin. Ostin ihanat verhotkin tuohon tyyliin..Noh, verhot kyllä kävi ikkunassa ja oli oikein ihanat emännän silmin vaan isäntä olikin sitten toista mieltä. Verhot ei kelvannu olkkariin eikä kuulemma makkariinkaan :/ Niimpä jäi romanttisuus meidän tuvan sisustuksessa pelkäksi yritykseksi ja oikeastaan hyvä näin, sillä oma tyyli vahvistui jälleen entiselleen.

Meidän väreinä taitaa sitkeästi jo vuosien takaa pysytellä ruskean eri sävyt (pellava/tumma puu <3) nyt yhdistettyinä harmaaseen.

  Tuvan nurkkaa
Senkki on kulkeutunut äidin lapsuudenkodista, johon se oli hankittu läheisestä maatilasta. Samaan sarjaan kuuluu myös pirtinpöytä ja penkit. Tämä oli minun lapsuudenkodin tuvassa tummanruskeaksi maalattuna ja meille tullessaan sai maalikerrokset poistua siklin avulla ja uudeksi maaliksi valittiin vaaleampaa muttei kuitenkaan ihan valkoista.


Tykkään niin paljon kaikista ihanista puulaatikoista <3 
Viinitelineen virkaa toimittaa vanhempien vintiltä löytynyt ikivanha pullolaatikko (ristikko siirrettiin vain tuolta pohjalta ylemmäs jotta pullot pysyy paikallaan näin seinällä).
Oikeanpuoleisen laatikon ostin hyvällä tinkimisellä - puolet hinnasta pois, vuosia sitten Saarijärven rompepäiviltä.

Senkin päältä
Yksi kiva kirppislöyty on tuo Arvo Ylpön Lastenhoito ja lastentaudit kirja vuodelta 1945
Päällimmäisenä kantensa hukuttanut Seitsemän Veljestä 
vuodelta 1910
ja isännän papan vanhat lasit hieman jo kärsineenä <3


Kuvan keinutuoli on äidin isän 40-vuotislahja vuodelta 1958. 
Pitäisi joku kiva matto tuon keinutuolin alle hommata vaan kun ei ole osunut vielä kohdalle The Mattoa ;)

Tässä kuvassa väriä huutaa lattia ja vasemmalla olevat pariovet - meillä siis väliovet edelleen kolmen vuoden asumisen jälkeenkin käsittelemättömät. Alkuunsa oli tarkoitus maalata valkoiseksi, mutta nyt en todellakaan puuovia maalaisi piiloon :) elikkäs tummaksi on kaikki väliovet tarkoitus käsitellä kuten kurkihirsikin meillä jo on...lattia tuleekin sitten todennäköisesti vaaleammaksi ettei ihan synkäksi vedä :) Sen kohtalo selviää toivottavasti loppukesästä kun lankkujen kiriminen on edessä ja sitä myöten lattian hionta.

Tuvan tapetti
Tapettien valintaan käytettiin kyllä rakennusaikana aikaa melko rutkasti, huhheijaa, nyt varmaan löytyisi paljon helpommalla mieleiset! Aika paljon kuitenkin rajotti se että haluttiin taloon vanhanaikaiset paperitapetit. Yksi makkarin seinä on ainoastaan näitä "nykyajan" tapetteja. Mutta täytyy kyllä sanoa että kannatti miettiä tarkkaan koska tykkään tositosi paljon kaikista tapeteista mitä tuli valittua <3

Voisinkin napsia kuvia lastenhuoneesta ensi kerraksi. Vaan lelu/tilpehöörilaatikot on vielä etsinnässää lastenhuoneen hyllyille. Jyskistä kattelin -ei ollut sopivan kokoisia ja mietin ottaakko käteviä kannellisia muovilaatikoita vai kauniita koreja vai mitä. Tarkoitus oli ajella tänään ikealle, mutta sitten lähtee taas ideat lentelemään...eikö vanhat peltirasiat tms. olis aika ihania? Mistähän löytäis sellasia useampia kohtuuhintaan?  ..kun malttamattomana tartteisin ne NYT, eikä malttais keräillä kirppareilta yksi kerrallaan :) Joku nettikauppa/kirppari? 

Nähtäväksi jää mitä löytyy :)

Kivoja kirppistelyhetkiä,

                                                  Maija 

2 kommenttia:

SariJohanna kirjoitti...

Ihania vanhoja tavaroita ja kivoja ideoita...=)

Maija kirjoitti...

Kiitos Sari, mun sydän on menetetty noille vanhoille tavaroille :)