10. syyskuuta 2012

OMPELUA TÄLLÄ ERÄÄ

Pikahame - silloin kun oli vielä lämmin.


Sain tämän ystävälle tarpeettomaksi jääneen pienen 86/92cm mekon tyttären hametarpeisiin. Kainalon alta leikkasin mekon poikki, kaivelin kirppikseltä löytämäni resoripalan kaapin kätköistä ja ompelin sen vyötäröksi. Ja aikaahan tähän ei montaa minuuttia mennyt!  


Tyttö tykkäs hameesta ja hyvin hulmuaa helmat pyörähdellessä :) 


Heti aamusta pipoja ja välihousut. 

Tänä aamuna päätin ahkeroida lapsille syyspipot, sikäli mikäli malttavat olla sisällä sen hetken. Musiikkia kuunnellen ja majoja rakennellen aika meni lapsilla hienosti ja äiti sai hetken ommella :)

Pojalle tein pipon trikoosta ja vuoriksi laitoin paksun fleecen. Fleecehän on huono vuorimateriaali pipoon, mutta ajattelin ettei sähköisyys pojan lyhyessä tukassa niin haittaa. Saa nähä oonko talvipakkasilla jo eri mieltä :)


 
Tytölle teinkin sitten toisin päin eli alle trikoota ja päälle fleeceä. Vuorin tein kierrätyskankaasta eli vanhasta T-paidasta. Malli on ns. kruunupipo, jossa on neljä sakaraa päälaella. Näitä meni toinen samanlainen tuliaisina ystävän tytölle, toivottavasti koululainen tykkää myös tästä mallista :)



Innostuin tekasemaan vielä maastokuviollisesta T-paidasta poitsulle välihousut, ja ihanhan käypäset housut noista tuli. Merkki piti ommella etupuolelle ihan sitä varten, että isäntäkin saa nämä pojalle oikein päin jalkaan :) Tuo merkkien ompelu ja aplikointi on kyllä semmonen asia mihin ei meikäläinen luonnostaan taivu. En ymmärrä miten saankin aina niin kauheaa jälkeä aikaseks noiden kanssa :D Noh, kait se ois vaan maltettava harjotella...ja harjotella ja vielä kerran harjotella! :)

Nyt lasten nukkuessa päiväunia taidan
 laittaa puikoille tytön villasukat! 

Seuraavassa postauksessa siis 
villasukkia ja käsityökirjan ihania ideoita!

Takanlämpöä syyspäiviin!

- Maija -

Ei kommentteja: