18. syyskuuta 2012

Lahjoja ja kirppistelyä!

Viikonloppuna juhlittiin ystäväni lasten synttäreitä. Käärin pakettiin pipot ja kaulaliinat sekä tytölle, että pojalle, syksyn viimoissa lämmittämään : ) 

Mallina meidän tyttö, joka sai kuvassa olevan pipon itselleen. 
Lahjapipo oli tismalleen samanlainen, mutta pienemmälle tytölle : )

  Vihreä-oranssi setti meni pojalle. Näihin ei kankaita löytynyt varastosta, vaan suuntasin kirpparille. Keltainen setti tehty velourhousuista, ja koristejojot kierrätyspaidasta. Vuorina punaista kierrätystrikoota. Pojan setti tehty ohuesta neulospaidasta, johon vuori ommeltu uudesta trikoosta. Olin yllättynyt miten hyvin tuo neulos kävi pipoon. Oli ihanan pehmosta ja istui hyvin päähän.

Käytän paljon materiaalina kierrätyskankaita. Mainiota niissä on pesunkestävyys mikä on todettu jo vaatteen edellisessä elämässä. Uusia kankaita käsitellessä joskus tulee pettymyksiä huonolaatuisen kankaan kanssa. Ja sekös harmittaa, kun ihana kangas haalistuukin muutamassa pesussa : / Kierrätyskankaissa harvoin on tullut tätä vastaan. Sen lisäksi, että kierrätysmateriaalien käyttö on huokeampaa, saa siitä myös itselleen hyvän mielen kun on jatkojalostanut kauniin kankaan uudelleen käyttöön! 

Seuraavalta kirppisreissulta löytyi aikuisten caprihousut ihanaa kuviollista trikoota. Olis ollut itsellekin passelit, mutta arvelin että tulee paremmin käyttöön tyttärelle. Tällaista siis niistä:




Lahkeisiin lisäsin resorit ja vyötäröresoria lyhensin, sekä tein taitoksen toisinpäin, 
jolloin esiin saatiin kuin uusi resori : ) 
Nämä olivat malliltaan tiukat ja matalavyötäröiset aikuiselle, 
joten lyhensin vain muutaman sentin lahjetta. Muita muutoksia ei tarvittu. 
Niin ja tyttö halusi poseerata ihanat uudet (kirppikseltä löydetyt) perhos"lasit" päässä : )

Seuraavassa postauksessa voisi mainita jotain tulevasta myyjäispuuhastelusta ; )

lukemisiin,
           Maija

Ei kommentteja: