20. tammikuuta 2013

Kurkkaus ompelunurkkaukseen :)

Ompelunurkkaukseni olen väsännyt  vaatehuoneeseemme. Vaatehuoneeksi hyvänkokoinen, mutta ompelutilaksi auttamattomasti aikas ahdas. Ihanaa on se ettei tartte aina olla pakkaamassa koneita ym. vehkeitä pois ja piiloon lapsilta. Varsinkin kun juurikin tänään ilmestyi oven kahvaan tällainen:


"Äiti töissä" -kyltti kertoo lapsille milloin äiti saa ommella rauhassa ja on pärjättävä isin kanssa :)
Tästä on jo pitkään puhuttu, että on tehtävä joku konkreettinen juttu mistä lapset tietää millon saa rampata äitin luona enemmän ja millon sitten vähemmän. Näinpä ihana isi askarteli lasten kanssa STOP-merkin :)
Pientä protestointiahan tämä varsinkin tuon pienimmän (2vuotta 3kk) kanssa aiheutti, mutta yllättävän rauhassa sain sen puoltoista tuntia huruutella!

Ostin - kevättäköhän tuo sitten oli - nettikirppiksen kautta ompelupöydän mitä aikanaan kouluissa käytettiin. Maksoi 15 euroa. Kulmamalli istuu oivasti tähänkin nurkkaan:


 Oon tykänny pöydästä tosi paljon, mikään kaunistushan tuo ei ole, mutta sitäkin käytännöllisempi. Isäntä teki sivuun jatkopöytää, jossa mahtuu jotain silittelyhommiakin tekemään :)


Jonkun verran on kankaitakin jo kertynyt, pääasiassa melko pientä palaa, ei siis puhuta monista metreistä kankaan kohdalla ollenkaan. Näistä suurin osa uusia kankaita, joukossa joitain isompia kierrätyspaloja. Vieressä on vielä yks hylly (ei näy kuvassa) johon oon keränny ainoastaan kierrätyskankaat eli jo vaatteena/liinana/verhona tms. palvelleet hyväkuntoiset kankaat.


Suosittua pöllöjoustofroteeta(takana) sain lisää ja pipoja tulossa siitä vielä... Mukaan tarttui myös ihana ruskeapohjainen pöllötrikoopala, josta ajatuksena on tehdä ohutta kevät/kesäpipoa ehkäpä korvamallisena :)


 Nämä pirteät trikoot posti toi jo ennen joulua, vaan vieläpä ovat korkkaamatta! :) Viidakkokankaasta otan tavoitteeksi tehä omalle pojalle paitaa tms. --> tyttökin todennäkösesti haluaa samasta kankaasta jotain :) 
Siksak-raidasta meinasin tehä "nuorisolle" tupsupipoja, kunhan haalin jostain tollasta limenvihreää tupsulankaa :)

Mutta tosiaan tänä aamuna sain tehdä oikein luvan kanssa ompeluksia, kun surruuttelin tilauspipoja huomiseen postipakettiin! 





 Lörppämallin pipot lähteepi maailmalle :)











Vaan teimpä minä eilen itsellenikin ihka ensimmäisen "lörppiksen" ruskea pohjaisesta pallo-velourista ja vuoren leikkasin vanhasta t-paidastani :) Ihanan pehmeä ja lämmin, ehdottomasti lempipipo tuli tästä heti miten! :) 


Kaivelkaahan pitämättä jääneet paidat tms. esiin ja surautelkaa niistä kivoja kevätpipoja päivän piristykseksi!

Lukemisiin,

             Maija


2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Mäkin voisin haluta jostain kankaasta kevätpipon :) Ja kivannäköinen ompelunurkkaus, niin ja tietty stop-merkki oli ylisöpö :)

Maija kirjoitti...

Kiitti Henna :) Tuu katteleen sulle sopiva pipokangas niin tehdään pipo :) teen kyllä kohta puolin ikasyriltä tilausta niin voit kattoo sieltäkin jos olis mieluista kangasta!